Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Zapékaný ovčí sýr z Bulharska Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 25 min

Typ přípravy: Zapékání

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • máslo - 50 g
  • nakládané jemné feferonky - 4
  • nakrájená rajčata - 400 g
  • ovčí sýr - 400 g
  • pepř - černý
  • sladká paprika - 1 lžička
  • sůl -
  • vejce - 4
Ingredience

Troubu máme rozpálenou na 220 stupňů, máslem vytřeme zapékací formičky, rozdrobený sýr rozdělíme do 4 mističek, přidáme kousky rajčat, polovinu zbylého másla a pečeme asi 8 až 10 minut. Vejce smícháme se solí a pepřem. Poté do každé formičky položíme jednu feferonku a zalijeme ji vejcem. Navrch položíme zbytek másla a posypeme paprikou. Pečeme ještě 10-15 minut, dokud není povrch světle hnědý.<br /> Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.<br /> (Přísady pro 4 osoby.)
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =