Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Žampionové toasty s vepřovými panenkami Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 25 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • česnek - 1/2 stoužku
  • hermelín - 200 g
  • hořčice - 2 lžíce
  • instantní vývar - 125 ml
  • lučina - 150 g
  • máslo - 50 g
  • mouka - 30 g
  • pepř -
  • pokrmový tuk - 1 lžíce
  • sekaná petrželka - 2 lžíce
  • sůl -
  • toastový chleba - 8 krajíčků
  • vepřové panenky - 350 g
  • žampiony - 150 g
Ingredience

1. Houby očistíme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dusíme na 30 g másla asi 5 min. Přidáme petrželku. <br /> <br /> 2. Zbylé máslo rozehřejeme. Osmahneme na něm mouku a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř a hořčici. Přimícháme lučinu. <br /> <br /> 3. Panenku nakrájíme na 8 tenkých plátků. Naklepeme rukou, opečeme na rozehřátém tuku po obou stranách 2 min., osolíme a opepříme. Předehřejeme gril v troubě. <br /> <br /> 4. Krajíčky chleba potřeme hořčičnou omáčkou, položíme na ně plátky masa a navršíme žampiony. Polijeme omáčkou. Hermelín nakrájíme na plátky a toasty jimi přikryjeme. Krátce zapečeme, až se sýr roztaví. Ozdobíme petrželkou.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =