Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Žampionové klobouky s nádivkou Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • bylinky(bazalka, oregano, tymián) -
  • cibule -
  • máslo - kousky
  • olej -
  • pepř -
  • silné červené víno(Kagor n. Portské) - 2 lžíce
  • strouhanka - 3 lžíce
  • sůl -
  • uzený sýr - 6 plátků
  • vejce - 1
  • velké žampiony(nebo jiných hub, pevných) - 6 (přes 500 g)
  • vepřová(drůbeží) játra - 150 g
  • zelená petrželka -
Ingredience

Žampiony očistíme, vylomíme nebo vykrojíme z nich nožičky a vložíme je do pekáčku, zapékací misky atp. Cibuli, játra, nožičky žampionů pomeleme (nebo rozmixujeme) a dáme na olej do pánve podusit. Tuto směs necháme trochu vystydnout, přimícháme sůl, koření, strouhanku a vajíčko. Do klobouků žampionů dáme kousek másla a lžící navrstvíme směs - nádivku (vychází 2 PL na jeden klobouk). Na nádivku položíme plátek sýra , podlijeme troškou vody (tak 3 mm ode dna) a dáme péct do trouby, dokud není sýr řádně zapečený. <br /> Někdy houby pustí moc šťávy, tak ji během pečení část odeberte.<br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> brambory a zelenina
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =