Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Višňová bábovka z Ukrajiny Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 60 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • badyán (nebo skořice) - 1 lžička
  • cukr - 6 lžic
  • kyselá smetana - 100 ml
  • polohrubá mouka - 120 g
  • vejce - 5
  • višně - 500 g
Ingredience

Cukr utřeme se žloutky, přidáme smetanu a pomalu přisypáváme mouku. Višně vypeckujeme, nadrobno rozsekáme, posypeme kořením a smícháme s těstem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní vložíme a pečeme asi hodinu na mírném ohni. Podáváme pouze za tepla.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =