Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Velikonoční salát z vajec Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • bílý jogurt - 1
  • citronová šťáva -
  • hlávkový salát - 2
  • ředkvičky - 1 svazek
  • sterilované okurky - 4
  • sůl -
  • šunka nebo šuknový salám - 100 g
  • vařené brambory - 4
  • vejce - 8
  • vejce na ozdobu - 1
Ingredience

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme. Jedno vejce si necháme na ozdobu. Přidáme na nudličky nakrájený jeden hlávkový salát, nastrouhané ředkvičky, nasekanou šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše lehce promícháme, spojíme jogurtem nebo tatarkou, dochutíme solí a citronem a necháme chvíli odležet v chladu.<br /> <br /> Pak salát dáme do mísy, ozdobíme lístky hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a kouskem šunky. Můžeme přidat kousek sýra, pár ředkviček, nasekanou zelenou petrželku apod. <br /> <br /> Vaječný salát můžeme doplnit sklenkou naložených hub, sterilovanými kapiemi, trochou křenu, strouhaným sýrem, zavařeným celerem a místo tatarské omáčky použít majonézu, smetanu nebo šlehačku.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =