Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Tygří krevety a la chef Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • čerstvě mletý pepř -
  • mražené tygří krevety - 12 ks (velikost 12-18 do kg)
  • nasekané lístky ploché petržele - 1 PL
  • olej - 6 PL
  • rozetřený česnek - 1 KL
  • suché bílé víno - 5 cl
  • sůl -
Ingredience

Tygří krevety rozmrazíme (jiné na trhu stejně nedostanete) v odražené vodě. Pro snadnost odstraníme před úplným rozmražením krunýř, ale ponecháme s hlavou a ocáskem. Hlavy propíchneme! Na pánvi rozpálíme olej, dáme krevety, osolíme opepříme a smažíme 2-3 minuty, vidličkou zmáčkneme hlavy, aby vytekl obsah, přidáme česnek, petržel a víno protřepeme a přikryjeme pokličkou a dusíme 2 minuty. Odstraníme poklici, necháme vydusit tekutinu a podáváme na předehřátých talířích.<br /> Doporučená příloha:<br /> bageta
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =