Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Telecí perkelt Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • čerstvá paprika - 3
  • koření - 1 lžíce KOTÁNYI Papriky lahůdkové
  • koření - 1 lžička KOTÁNYI Kmínu a černého mletého
  • masový vývar - 200 ml
  • olej - 2 lžíce
  • pažitka - 3 lžíce krájené
  • šalotka - 4
  • stroužky česneku - 2
  • sůl -
  • telecí plecka - 700 g
  • zakysaná smetana - 4 lžíce
Ingredience

Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku, šlach a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku a česnek rozpůlíme. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky široké zhruba 1 cm. Maso v kastrolu prudce opečeme na oleji a poté vyjmeme. Ve vypečeném tuku osmahneme šalotku, česnek a papriky. Do kastrolu znovu vložíme maso. Posypeme je paprikou, kmínem, osolíme, opepříme, zalijeme masovým vývarem a přikryté poklicí dusíme asi 1 hodinu. Nakonec perkelt posypeme pažitkou, rozdělíme na talíře, přidáme dohladka rozmíchanou smetanu a podáváme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =