Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Sýrový nákyp s uzeným Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • máslo - 50 g
  • mletá pálivá paprika - půl lžičky
  • mletá sladká paprika - 1 lžička
  • rýže ve varných sáčcích - 240 g
  • smetana na vaření - 100 ml
  • sůl -
  • tvrdý sýr - 250 g
  • vařené uzené maso - 250 g
  • vejce - 2
  • zelený hrášek - hrst
Ingredience

Rýži uvaříme. Sýr nastrouháme nahrubo, maso pokrájíme na kostičky, hrášek pět minut povaříme.<br /> Uvařenou rýži promícháme s masem, scezeným hráškem, třemi čtvrtinami sýra, paprikou, rozpuštěným máslem a smetanou. Osolíme, ale opatrně, uzené i sýr jsou slané dost.<br /> Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení a naplníme hmotou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po 15 minutách vyndáme z trouby, posypeme zbylým sýrem a povrch rovnoměrně zalijeme vejci rozšlehanými vidličkou. Vrátíme do trouby a dopečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme částečně vychladnout a teprve potom vyklopíme a sloupneme papír. <br /> Podáváme s čerstvou zeleninou, teplé nebo studené.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =