Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Švestky v portském s pěnopěnovou čepicí Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 40 min

Typ přípravy: Zapékání

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • bílek - 1
  • červené portské - 4 lžíce
  • chemicky neošetřený citron - 1/2
  • cukr - 1 1/2 lžíce
  • hnědý cukr - 2 lžíce
  • skořice - 1/2 lžičky
  • švestky - 400 g
Ingredience

1. Švestky (nejlépe bosenské) omyjeme, osušíme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. <br /> <br /> 2. Portské, skořici, hnědý cukr a na nudličky nakrájenou citronovou kůru svaříme. Přidáme ovoce a vše 5 min. povaříme. <br /> <br /> 3. V míse ušleháme z bílku tuhý sníh za postupného přidávání cukru. <br /> <br /> 4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Švestky se šťávou rozdělíme do čtyř ohnivzdorných formiček. <br /> <br /> 5. Sníh navršíme na ovoce a lžičkou ho uhladíme tak, aby vytvořil špičky. Formičky položíme na nejvyšší příčku trouby a 4-5 min. je dozlatova zapečeme. Podáváme teplé.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =