Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Středomořské krevety na jehle Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • bílé víno - 50 ml
  • červená cibule - 2
  • česnek - 2 palice
  • grilovací koření -
  • krevety - 600 g
  • olivový olej -
  • sůl -
  • vypeckované černé olivy - 150 g
  • zelené fazolové lusky - 250 g
  • zelené papriky - 2
Ingredience

Na kovové špízové jehly napícháme střídavě krevety, stroužky česneku, fazolky, čtverečky papriky, měsíčky červené cibule a černé olivy. Krevety převažují, jinak je skladba závislá na naší fantazii.<br /> V ploché misce ušleháme směs olivového oleje, grilovacího koření, bílého vína a soli. Špízy v ní necháme alespoň 2 hodiny marinovat a příležitostně jimi otáčíme.<br /> Marinované špízy vložíme do pekáčku, zalijeme zbylou marinádou a lehce zacákáme vodou. Troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň a pokud je to možné, přepneme na gril a zprudka ugrilujeme.<br /> <br /> Podáváme s rozpečeným pita chlebem a zeleninovým salátkem.<br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> zbylé bílé víno
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =