Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Smažené rýžové koule Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • červená paprika - 1/2
  • cibule -
  • kuřecí vývar (bujón) - 400 ml
  • nasekaný stroužek česneku -
  • olivový olej -
  • rýže - 150 g
  • suché bílé víno - 100 ml
  • sušené oregano - 1 lžička
  • sýr mozzarella - 80 g
  • tuk nebo olej -
Ingredience

V pánvi rozpálíme tuk nebo olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme papriku, rýži a oregano. Za neustálého míchání smažíme cca 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem. Smícháme vývar s vínem a postupně směs přidáváme do pánve. Vždy počkáme s novou dávkou, než se předchozí vsákne. Jakmile se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká, což je asi po 15 minutách, sejmeme pánev z plamene a necháme směs trochu vychladnout. Sýr rozkrájíme na 12 dílů. Vezmeme vždy jednu lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít nakonec 12 koulí. Rozpálíme olej na pánvi a koule postupně ze všech stran dozlatova osmažíme. Podáváme jako přílohu nebo samostatně se zeleninou.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =