Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Schlada Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • čerstvý koriandr -
  • citronová šťáva - 2 lžíce
  • mletá sladká paprika - 1 lžička
  • mletý římský kmín - špetka
  • naložené citrony - 1/4(nebo na tenké proužky nakrájené citr
  • olivový olej - 2 lžíce
  • pálivá mletá paprika - 1/4 lžičky +
  • pepř -
  • petrželka - na ozdobu
  • stroužky česneku - 4 na jemno posekané
  • sůl -
  • velká zlatá rajčata - 4
  • zelená paprika (nepálivá) - 3 rozčtvrcené, zbavené semeníku
Ingredience

Ogrilovat papriky slupkou nahoru, až jsou zčernalé. Vložit je do misky, připrýt plastickým filmem a nechat stát po 10min. Když jsou dostateně vystydlé tak oloupat zčernalou slupku. Nakrájet je na malé proužky.<br /> <br /> Na jedné straně nakrojit do slupky rajčat kříž a vložit je do vařící vody na 1 min. Vložit je inned do studené vody, osušit a oloupat je (nikdy ne pod tekoucí vodou, ztratily by hodně chutě). Nakrájet ja na 1/4, vyjmout jejich tvrdou část u stonku a vymačkat jejich semínka. Na hrubo je posekat, přidat k paprikám, posypat je česnekem a dát prikryté do chladničky na 1 hodinu.<br /> <br /> Smíchat olovový olej, citronovou šťávu, obojí mletou papriku, římský kmín a nalít vše na salát. Ochutit solí a pepřem.<br /> <br /> Opláchnout naložený citron, vyjmout dužinu a odříznout bílou část. Nakrájet kůru na tenoučké proužky, a společně s koriandrem a petrželkou nasypat na salát.<br /> <br /> P.S. I když Schlada je něco jako salát, je to sestřenice španělské polévky Gazpacho.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =