Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Rybí salát Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • čerstvě mletý pepř -
  • citron - 1
  • kopr - na ozdobení
  • majonéza - 2 lžíce
  • ocet - 1 lžíce
  • pažitka - 1 svazek
  • rýže - 1 šálek
  • sůl -
  • uzená makrela - 250 g
  • vejce - 4
  • velká cibule - nebo dvě menší
  • zakysaná smetana - 2 lžíce
Ingredience

Dlouhozrnnou rýži propláchneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme asi 20 minut na malém ohni. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nadrobno posekáme, vložíme do misky, zalijeme vroucí vodou s octem a necháme 15 minut marinovat. Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kousky. (Lze ji však nahradit jakoukoli jinou uzenou rybou – kaprem, tuňákem, žralokem či nepravým konzervovaným uzeným lososem). Vejce uvaříme obvyklým způsobem natvrdo, ochladíme, oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou. Citron důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme a rozpůlíme. Z jedné půlky vymačkáme šťávuvmícháme do majonézové zálivky, druhou nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno pokrájíme.<br /> Marinovanou cibuli scedíme, vmícháme s kousky uzené ryby a pokrájenou pažitku do vychladlé rýže, podle potřeby přisolíme, podle chuti opepříme. Necháme 1-2 hodiny rozležet v chladničce, poté rozdělíme do 4 misek, každou ozdobíme dílky vajec, kolečky citronu a snítkami kopru. Podáváme s celozrnnou bagetou jako lehký oběd nebo večeři.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =