Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Rybí karbanátky Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • 12% smetana - 125 ml
  • cibule - 2
  • máslo - 2 lžičky
  • mleté rybí maso - 500 g
  • muškátový oříšek - na špičku nože(strouhaného)
  • pepř -
  • rostlinný olej na smažení -
  • solamyl - 2 lžičky
  • strouhaný sýr -
  • suché bílé víno - 125 ml
  • sůl podle chuti -
  • vejce - 3
  • žampiony - 250 g
Ingredience

Do jemně mletého rybího masa vmícháme jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Z masy pak vytvarujeme menší karbanátky. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm po obou stranách pomalu smažíme dozlatova.<br /> Potom důkladně očistíme žampiony a oloupeme jim hlavičky. Nožičky odřízneme a spolu a hlavičkami nakrájíme na tenké plátky. Hotové karbanátky vyjmeme z pánve a na vypečeném tuku zesklovatíme druhou nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme pokrájené žampiony, zlehka je osmahneme a podusíme doměkka.<br /> Mezitím necháme v menším kastrolku rozehřát máslo, zalijeme ho bílym vínem a uvedeme do varu. V hrníčku si rozšleháme smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Do nízké zapékací mísy vložíme rybí karbanátky, kolem navršíme dušené žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a karbanátky posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě při tplotě 190 °C dozlatova.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =