Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Rajčatové čatní s chilli Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 140 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • černé hořčičné semínka - 1 lžička
  • černý pepř - 1 lžička
  • cibule - 500 g
  • feferonka - 3
  • hnědý přírodní cukr - 300 g
  • mletá paprika - 1 lžíce
  • mletý římský kmín - 1 lžička
  • olivový olej - 2 lžíce
  • rajčata - 2 kg
  • stroužky česneku - 4
Ingredience

1. Rajčata nařízneme a spaříme vařící vodou. Poté je zchladíme studenou vodou a plody rozpůlíme. Zrníčka odstraníme a dužinu rozkrájíme.<br /> <br /> 2. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatime na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni.<br /> <br /> 3. Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky. Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout.<br /> <br /> 4. Čatní naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80 - 90 °C sterilizujeme 30 min. Výborně chutná jako pomazánka na chleba či pečivo nebo k těstovinám.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =