Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Pórek po francouzsku Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • bílý pepř -
  • čerstvá pažitka -
  • čerstvá petrželka -
  • ocet balsamico - 3 PL
  • olivový olej - 10 PL
  • pěkné pórky - 6
  • šalotka nebo 4-6 jarních cibulek - 2
  • sůl -
Ingredience

Pórek očistíme a nakrájíme na dlouhé kusy - cca 20 cm, nebo je necháme tak dlouhé, jak veliký je průměr kastrolu, ve kterém je budeme vařit. Uvaříme do měkka v osolené vodě, snažíme se s pórkem moc nemanipulovat, aby se neponičil. Opatrně vyjmeme a necháme okapat a vychladit. <br /> <br /> Olej, ocet, pepř, sůl důkladně prošleháme, přidáme cibulku pokrájenou na drobno, co nejvíc najemno posekané pažitky a petrželky, měla by vzniknout hustá omáčka.<br /> <br /> Pórky poskládáme na oválnou mísu, omáčku přelijeme do omáčníku.<br /> Každý stolovník si pórek polije na svém talíři omáčkou. <br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> čerstvá bageta<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =