Plněný hermelín |
![]() |

- černý pepř -
- česnek -
- hermelín - 4
- máslo - 1/8
- sladká paprika -
- sůl -
- vegeta -
- worcestr -
- zelený pepř v nálevu -

Hermelíny rozkorojíme podél a vydlabeme lžičkou tak, aby zůstaly neporušené mističky s plísňovou kůrkou. Krabičky i hliníkovou fólii nevyhazujeme.<br /> <br /> Utřeme máslo a zašleháme doň špetku vegety a pár kapek worchestru. Jemně dosolíme.<br /> <br /> K půlce talto připraveného másla přidáme sladkou papriku a utřený česnek (stačí 1 větší stroužek) a důkladně zhomogenizujeme. Do této pasty lehce zamícháme polovinu vydlabaného sýra a vše vrátíme do sýrových mističek, utvoříme z nich dva nové hermelíny, zabalíme do fólie a vrátíme do krabiček.<br /> <br /> S druhou polovinou zacházíme stejně, jen místo papriky a česneku přidáme mletý pepř a dvě (tři) lžičky okapaných kuliček zeleného pepře.<br /> <br /> Vše pak dáme k ledu pěkně vychladit.<br /> <br /> Výborný je též, když do náplně použijeme vlašské ořechy.<br /> <br /> Při podávání sýrů tyto rozbalujeme až u stolu a nahlas se divíme, že nikdo neví, že jsou u nás v krámě k dostání plněné hermelíny<br /> <br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> frankovka ze Sedlece či Mutěnic, ale i vychlazené pivo<br />
