Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Plněný chléb Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 20 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • droždí - 50 g
  • hladká mouka - 1000 g
  • kečup - dle libosti
  • kmín - 2 lžičky
  • ocet - 1 lžíce
  • plnnotučná hořčice - dle libosti
  • podmáslí - 20 ml
  • salám - dle libosti
  • sůl - 2 lžičky
  • tvrdý sýr - 100 g
  • vejce - 2 ks
  • vlažná voda - 30 ml
Ingredience

Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Necháme je hodinu kynout, potom znovu prohněteme. Na válu vytvarujeme docela vysokou (tak 5 cm) placku, kterou naplníme buď slanou náplní (vše pokrájené na tenké plátky nebo nastrouhané na hrubo poklademe rovnoměrne na těsto) nebo sladkou náplní (nutelu potřeme v silnější vrstvě na těsto) a zavineme jako klasický závin. Necháme ještě 1/4 hodiny odpočinout.<br /> Mezitím vyhřejeme troubu. <br /> Na plech položíme alobal, na alobal urovnáme asi 2cm vrstvu hladké mouky a na ni položíme připravený chléb. Alobal kolem lehce zdvihneme, aby se mouka nepálila. Chléb potřeme vodou a dáme do rozpálené trouby. Po 10 minutách teplotu trochu snížíme a po dalších 10 minutách zmírníme na polovinu a dopékáme. Během pečení potíráme chléb vodou a jednou hned po vyjmutí z trouby.<br /> <br /> <br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =