Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Plněná rajčata Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 20 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • cibule - 1 ks
  • majonéza - 2 lžíce
  • olivy plněné paprikou - 4 ks
  • pepř - špetka
  • petrželka - 2 lžíce
  • rajčata - 4 ks
  • sůl - špetka
  • tuňák v oleji - 150 g
  • vejce - 2 ks
Ingredience

Vejce propíchneme, vložíme do vroucí vody a vaříme 8 minut. Ochladíme je studenou vodou, oloupeme, rozkrájíme kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.<br /> Z rajčat odřízneme vršek a lžící vydlábneme vnitřek. Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolíme a opepříme, obrátíme a necháme okapat.<br /> Dužninu zbavenou semínek jemně posekáme. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, smícháme s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochutíme.<br /> Naplníme rajčata a přiklopíme odříznutý vršek rajčete.<br /> Vhodná příloha: plátky citrónu ,snítky kopru a petrželky na zdobení. Toastový chléb s máslem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =