Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Plněná jablka Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • bílý jogurt - 2 dl
  • citronová šťáva -
  • jablka - 4 větší
  • pečené nebo grilované kuřecí maso bez kůže - 150 g
  • pepř - (nemusí být)
  • petrželka - 4 snítky
  • pomeranč - 1
  • sterilovaný hrášek - 5-6 lžic
  • sůl -
Ingredience

Jablka opláchneme, osušíme, vršek skrojíme a jádřince vyjmeme. Dužinu nadrobno nakrájíme a pokapeme 4-6 kapkami citrónové šťávy.<br /> <br /> Zamícháme, necháme chvíli odstát, přidáme nadrobno nakrájené maso, hrášek, kousky oloupaného pomerance, sůl, pepř a promícháme.<br /> <br /> Polovinu jogurtu lehce vmícháme do salátu, kterým plníme jablka. Zbylý jogurt použijeme na zdobení. Přikryjeme jím vršky jablek (nevadí, když se rozteče) a vpíchneme do něj snítku petržele.<br /> <br /> Takto připravená plněná jablka necháme vychladit a podáváme je jako i slavnostnější pohoštění.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =