Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Pivařská bašta Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 40 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • anglická slanina - 150 g
  • cibule - 3
  • olej - 2 lžíce
  • sladkokyselé okurky - 5
  • špekáčky nebo jemné buřtíky - 500 g
  • špetka pálivé mleté papriky -
  • tmavé pivo - 1/2 l
Ingredience

1. Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule. <br /> <br /> 2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila. <br /> <br /> 3. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka. <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =