Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Pistou Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • bazalka - 2 kytičky
  • čerstvě mletý pepř -
  • česnek najemno posekaný - 6
  • citronová kůra - nastrouhaná z 1 citronu
  • mořská sůl -
  • olivový olej - 4 lžíce
  • strouhaný parmesán - 100 g
Ingredience

V moždíři paličkou utlouct česnek s trochou soli. Odtrhat lístky bazalky od stopek, naskládat je na sebe, srolovat a nakrájet na jemné proužky. Přidat k česneku a rozemnout na jemnou pastu. Přidat parmesán, pepř a dobře zamíchat třením paličky vše dohromady.<br /> <br /> Začít přidávat olej kapku po kapce a potom ve slabém proudu za stálého míchání a tření paličkou, až se vytvoří hladká pasta.<br /> <br /> P.S.: Pistou je velice podobné italskému pestu, nemá však piniové oříšky (jadýrka). V Provence se pistou pužívá na ochucení ne jenom ryb, jehněčího (skopového) a studených pokrmů, ale také je ingrediencí v zeleninových polévkách s bílými fazolemi.<br /> <br /> Lze připravit v mixéru.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =