Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Pikantní hrachová polévka Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • bylinky - na ozdobu
  • hluboce zmražený hrášek - 300 g
  • kysaná smetana - 100 ml
  • máslo - 1 lžička
  • mletý muškátový oříšek -
  • pepř -
  • prášek do pečiva - 1 lžíce
  • šalotka - 1
  • smetana - 200 ml
  • sůl -
  • zeleninový vývar(může být i instantní) - 750 ml
Ingredience

Nejdříve oloupeme a očistíme šalotku, kterou pak najemno nkrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, a jakmile se rozpálí, přisypeme na ně nadrobno pokrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět.<br /> Hned poté nalijeme zeleninový vývar /lze ho připravit i z instantního základu), přisypeme hluboce zmražený hrášek a necháme pod pokličkou přibližně 5 minut povařit.<br /> Do šálku nasypeme prášek do pečiva a s trochou vody ho pečlivě rozmícháme dohladka. Společně se smetanou znovu rozmícháme, přilijeme do vývaru a za stálého míchání necháme přejít varem.<br /> Potom necháme polévku mírně vychladnout a ručním mixérem(nebo za pomoci ponorného tyčového mixéru) rozmixujeme na pyré. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme čerstvě mletým muškátovým oříškem tak, aby byla mírně pikantní. Nakonec opereme pod tekoucí vodou bylinky(podle chuti a sezony), otřepeme z nich vodu, pokrájíme a ozdobíme jím jednotlivé porce polévky.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =