Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Pečené hrušky s cibulí a slaninou Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 40 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • anglická slanina - 8 plátků
  • bílá cibule - 2
  • čerstvě mletý pepř -
  • červená cibule - 2
  • hrušky - 4
  • máslo - 40 g
  • olivový olej - 2 lžíce
  • rozmarýn - několik snítek
  • šťáva z půlky citronu -
  • suché bílé víno - 200 ml
  • sůl -
  • voda - 100 ml
Ingredience

Hrušky oloupeme, rozpůlíme je a opatrně vykrojíme jádřinec. Cibule také oloupeme a podélně rozkrojíme. Do kastrolku nalijeme vodu, víno, citronovou šťávu, vložíme cibule a hrušky a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, pak vyjmeme a necháme okapat. Do každé půlky hrušky do důlku po jádřinci vložíme kousek másla, rozmarýnu, osolíme a opepříme. Přiklopíme půlkou cibule a omotáme přeloženým plátkem slaniny. Vkládáme do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, ještě trochu osolíme, posypeme rozmarýnem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut.<br /> <br /> Podáváme jako předkrm nebo doplněk masa.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =