Pappardelle s roketou |
![]() ![]() ![]() |

- česnek - 2 stroužky
- cibule - 1
- olej - 2 lžíce
- pappardelle (nudle široké 4-6 cm) - 400 g
- parmazán - 75 g
- parmská šunka v tenkých plátcích - 50 g
- pepř -
- rokety - 3 svazky
- sůl -
- zakysaná smetana - 100 g
- zeleninový vývar z kostky - 125 ml

1. Roketu omyjeme, osušíme a posekáme. Cibuli a česnek nadrobno pokrájíme. Parmazán nastrouháme, šunku nakrájíme na nudličky.<br /> <br /> 2. V hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme asi 2/3 rokety, zeleninový vývar a zakysanou smetanu. Omáčku uvedeme do varu a na silném ohni necháme trochu svařit. Osolíme a opepříme.<br /> <br /> 3. Široké nudle (pappardelle) uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zbývající roketou, šunkou a omáčkou. Nudle rozdělíme na 4 předehřáté talíře, posypeme parmazánem a okamžitě podáváme.
