Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Paella Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • černé mušle - 20 ks
  • čerstvé tygří krevety - 20 ks
  • česnek - 4 stroužky
  • citron - 4
  • kuřecí prsíčka krájená na kostičky - 500 g
  • pepř -
  • rostlinný olej - trochu
  • rýže - 1 kg
  • šafránové koření na paellu -
  • směs mořských plodů - 1 balení
  • sůl -
  • velká cibule - 4
Ingredience

Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a okořeníme šafránem. Přidáme prolisovaný česnek, vše smícháme a pečeme, až je kuřecí maso mírně propečené. Mezitím očištěné mušle povaříme v litru vody (nesolíme) a vaříme, až se otevřou. Důležitá složka paelly je voda z mušlí, proto ji nevyléváme. Do směsi vmícháme mořské plody, rýži a vodu z mušlí, štávu z citronů a promícháme. Dolijeme vodou z mušlí tak, aby rýže s masem byla kompletně zalitá. Přidáme mušle a neloupané omyté krevety. Vaříme 30 minut, než se vyvaří voda. Rýže změkne a nasákne všemi chutěmi. Zdobíme kousky citrónu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =