Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Obláčky z Itálie Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • hladká mouka(na cukroví) - 4 hrnky
  • kvasnice smíchané se 170ml vlažné vody - 25 g
  • olivový olej na smažení -
  • perlivá minerálka - trocha
  • rozpuštěné máslo - 4 lžíce
  • sůl - 2 1/2 lžičky
Ingredience

Na vál dáme 3 1/2 hrnku mouky. Doprostřed utvoříme důlek a do toho nalijeme kvasnice, které jsme nechali vzejít. Přidáme máslo a minerálku. Pomocí vidličky začneme vpracovávat mouku z vnitřní strany moučné hráze. Těsto se začne tvořit po použití asi poloviny mouky.<br /> <br /> Pomocí rukou začít těsto hníst a kdykoliv je zapotřebí přidávat po troškách mouku. Jakmile se z těsta stane kohezní (drží pohromadě) masa, tak sejmout těsto z válu, seškrábnout zbytky těsta a mouky z válu a zahodit je. Vál se znovu trochu pomoučí, těsto se na vál položí a hněte se dalších asi 6 minut (je ještě trochu lepkavé, ale elastické).<br /> <br /> Těsto se vloží do lehce olejem vymaštěné mísy, přikryje se a při pokojové teplotě se nechá po 30 min. odpočinout.<br /> <br /> V hlubokém kastrolku rozehřát 10cm oleje na 180°C.<br /> <br /> Rukou odtrhnout polovinu těsta a vyválet ho válečkem na obdélník asi 3-4mm tlustý. Pomocí rádýlka nebo kolečka na krájení pizzy nakrájet těsto na 10cm čtverečky a ty asi po třech smažit v oleji, až se nafouknou a jsou zlatohnědé po obou stranách. Obláčky nechat asi 2-3 minuty osušit na papírovém ubrousku. Stejně pokračovat s druhou 1/2 těsta.<br /> <br /> Obláčky se podávají teplé s různými salámy, šunkou atd.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =