Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Náušnice africké nevěsty Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 15 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • čerstvá máta -
  • cinzáno bianco (nemusí být) -
  • cukr krystal -
  • konzerva ananasových kroužků -
  • malinká čilipaprička -
  • šťáva ze 1/4 citronu -
  • trošku másla -
Ingredience

Úplně nejprvnějc vyndám kolečka ananasu a nechám je oschnout. Stačí 3 hodinky, nejlepší by bylo i déle. Možná celý den. Šťávičku nechám na omáčku.<br /> <br /> Vezmu pánev a rozehřeju jí naplno. Nahážu tam cukr a po čase přidám máslo. Dělám karamel. Až mě to přestane bavit, tak tam přihodím kroužky a pomalinku je opíkám. Mezitím jsem někdy stáhla teplotu o jeden stupeň. Když se nudím, tak kola pokapu trošičkou citronové šťávy a zastříknu cinzánem. Neustále dávám pozor, aby se mi to nepřipálilo. Sem tam kola otočím a čekám až zhadrovatí a jsou zhnědlá. Když už vypadají připálená, je čas je vyndat na talíř, naaranžovat je do tvaru zdobných afrických náušnic a začít dělat omáčičku.<br /> <br /> Do použité pánve přiliju šťávu z konzervovaného ananasu, ve které už mám pokrájenou čilipapričku bez semínek na pidikousíčíčky - to jsem stihla, když se mi dělaly ananasové kroužky. Nechám odpařit na řidší karamel. Zatím si najemňoučko nasekám lístky máty. Ty přidám těsně před tím, než je to hotovo a zahuštěno. Vypnu teplo a stále míchám. Ještě zakápnu zbytkem šťávy z citronu. Těsně před tím, než přeliji hotový ochucený karamel na kroužky, zakápnu vše opět cinzanem.<br /> <br /> <br /> PS: Pracujeme na antiadhézní pánvi - snad je to dobře - no prostě na té, s povrchem nepřipékavým a rajbujeme po povrchu dřevěnou vařejdou.<br /> <br /> PS2: To, že máme náušnice vychladlé nevadí. Jsou tak akorát na strkáni do pusy.<br /> <br /> Doporučená příloha:<br /> šampaňské
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =