Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Moules a la poulette Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • čerstvé houby - 500 g
  • hnědá šalotka - 1
  • mušle - 2 kg
  • pepř -
  • smetana - nebo creme fraiche(z dobroty.cz)300 ml
  • šťáva z 1 citronu -
  • suché bílé víno - 250 ml
  • sůl -
Ingredience

Kartáčkem odrhnout mušle pod tekoucí studenou vodou a odstranit ¨vousy¨. Zahodit ty mušle, co jsou polámané, nebo otevřené a na ťuknutí se nezavžou.<br /> <br /> Oloupat cibuli a na velice jemno ji nakrájet. Do hrnce nalít víno, přidat cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidat mušle a přivéct vše do varu. <br /> <br /> Očistit (používám kartáček) houby a nakrájet je na tenké plátky. Přidat je k mušlím společně s crem fraiche a dusit po 10min. Přidat soli a pepře dle chuti a podávat.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =