Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Moderní koblihy Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • citronová kůra -
  • cukr - 2 lžíce
  • droždí - 20 g
  • hladká mouka - 500 g
  • majolka - 100 g
  • meruňková zavařenina -
  • mléko - 300 ml
  • olej -
  • rum - 50 ml
  • sůl -
  • žloutek - 3
Ingredience

Z ingrediencí si připravíme kynuté těsto, které po vykynutí na pomoučeném vále rozválíme asi na 5 mm vrstvu. Vykrajujeme kolečka asi o průměru 6 cm. Do středu kroužku dáme trochu zavařeniny a přikryjeme nepomoučenou stranou druhého kolečka. Okraje přitiskneme a urovnáme. Hotové položíme na nahřátý ubrus posypaný moukou. Chráníme před průvanem a chladem. Rozpálíme tolik oleje, aby byl do poloviny výšky koblihy. První stranu smažíme pod poklicí a bez obracení. Jehlou obrátíme a hotové vyjmeme a na savém papíře ztratí mastnotu. Pocukrujeme a servírujeme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =