Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Minestrone s rýží, artyčoky a bramborami Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • celozrnná pšeničná mouka - 1 lžička
  • čerstvá petrželka - svazek
  • dobře opraná dlouhozrnná hnědá rýže - 200 g
  • malé kulaté artyčoky - 2
  • máslo - 1 lžíce
  • pepř -
  • slabý zeleninový vývar - 1,5 l
  • středně velké brambory - 2
  • sůl -
Ingredience

Artyčoky očistíme a odstraníme tuhé vnější lístky a špičky. Nakrájíme na tenká kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. V hrnci se silnými stěnami rozehřejeme máslo a artyčoky spolu s bramborami na něm z obou stran lehce oprahneme dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě chvíli za neustálého míchání obracíme. Podlijeme vývarem, ochutíme pepřem a solí a přivedeme k varu.<br /> Vaříme 10 - 15 minut. Přisypeme rýží a dále vaříme, dokud rýže není hotová. Posypeme petrželkou a hned podáváme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =