Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Matjesový tartar Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Netradiční
Ingredience
  • červená cibule - 2
  • citronová šťáva - 2 PL
  • pepř -
  • petrželka - na ozdobu
  • salát - 8 listů
  • škvarkové sádlo - 50 g
  • sladkokyselé jablko - 1
  • vězší filety z matjesa - 4
  • zakysaná smetana - 100 g
  • žitná bageta - 16 plátků
Ingredience

Matjesy na 30 minut namočíme do vody, opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.<br /> Cibuli oloupeme. Jednu nakrájíme na drobné kostičky, druhou na kolečka. Jablko omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Rozkrájíme na větší kostičky než cibuli a ponoříme do citrónové šťávy. Vše smícháme a opepříme. Salát rozebereme, opereme a odstraníme tužší středy listů.<br /> <br /> Bagetu opečeme, potřeme sádlem, obložíme salátem a matjesovým tartarem. Každý kousek ozdobíme čepičkou ze zakysané smetany, kolečkem cibule a petrželkou.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =