Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Masový salát Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • jablečný ocet -
  • mleté chilli - 1 lžička
  • mrkev - 300 g
  • olivový olej - 3 lžíce
  • pepř -
  • salátové okurky - 1 velká tzv. hadovka
  • sterilovaný hrášek - 1 malá konzerva
  • stroužky česneku - 6
  • sůl -
  • vařené hovězí maso - 300 g
  • velká cibule - 2
Ingredience

Vařené libové hovězí maso nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a rozkrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nadobro posekáme. Okurku pokrájíme nebo nakrouháme na tenké plátky. Sterilovaný hrášek vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Všechny přísady promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a pokapeme jablečným octem.<br /> Česnek oloupeme, prolisujeme nebo najemno posekáme, promícháme s chilli kořením a rychle krátce osmahneme na olivovém oleji. Horký ochucený olej nalijeme na salát a opatrně promícháme.<br /> Necháme 3 hodiny v chladničce rozležet. Před podáním salát ozdobíme lístky estragonu nebo petrželkou, případně tenkými kolečky citronu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =