Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Marinovaný ovčí sýr Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • černé olivy bez pecek - 100 g
  • červená cibule - 250 g
  • červený vinný ocet - 30 ml
  • olivový olej - 60 ml
  • ovčí sýr - 500 g
  • provensálské koření - 2 PL
  • stroužky česneku - 3 a více
  • zrnka pepře - dle chuti
Ingredience

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky o hraně 2 až 3 cm. Oloupanou červenou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky, smícháme s provensálským kořením a olivami.<br /> <br /> Sklenice s patentním uzávěrem naplníme střídavě ovčím sýrem a smíchanou směsí, zalijeme vinným octem smíchaným s olivovým olejem, podle chuti přidáme zrnka pepře. Sklenice uzavřeme.<br /> <br /> Uchovávat můžeme v ledničce nebo jiném studeném místě po dobu 2 měsíců.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =