Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Kynuté věnečky Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 45 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Sladká
Ingredience
  • cukr - 50 g
  • droždí - 40 g
  • hladká mouka - 500 g
  • hrubý cukr - 4 lžíce
  • máslo - 50 g
  • mléko - 250 ml
  • natvrdo uvařené barvená vejce - 8
  • sůl - špetka
  • vejce - 1
  • žloutek - 1
Ingredience

1. Do prosáté mouky uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme trochu mléka a ze stran přihrneme mouku. Přikryjeme asi na 15 min. a necháme vzejít kvásek. <br /> <br /> 2. Rozpustíme máslo. Tekuté máslo, vejce, sůl, cukr a zbývající mléko přidáme k mouce. Rozmícháme těsto a přikryté ho necháme dalších 15 min. kynout.<br /> <br /> 3. Těsto rozdělíme na 8 d0ů, utvoříme koule a z nich vyválíme asi 50 cm dlouhé válečky. Válečky svineme jako spirálu a stočíme do věnečku.<br /> <br /> 4. Věnečky přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Posypeme hrubým cukrem. Doprostřed věnečků dáme vejce. Necháme zhruba 10 minut rykynout. Pečeme v troubě přibližně 20 min.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =