Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Kuře na orientální způsob Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • čerstvě mletý pepř -
  • cibule - 3
  • hladká mouka - 2 lžíce
  • kopr - snítky
  • kostka masoxu -
  • kuře (asi 1,2 kg) - 1
  • olej - 2 lžíce
  • smetana ke šlehání - 150 ml
  • sůl -
  • sušené švestky - 150 g
  • vlašské ořechy - 100 g jader
Ingredience

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na osm dílů. Ty osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí maso na něm ze všech stran opékáme asi 15 minut. Vyjmeme a narovnáme do zapékací mísy. Sušené švestky propláchneme pod tekoucí vodou a zalijeme je vroucí vodou.<br /> Necháme chvíli stát, pak je vypeckujeme.Pokud švestky koupíme už bez pecek, ušetřím si práci. Vymačkanými sušenými švestkami pokryjeme kousky kuřete.<br /> Troubu předehřejeme na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). Poté oloupeme cibuli, nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme na prstýnky, dozlatova osmahneme na vypečeném tuku po kuřeti, vyjmeme a rozprostřeme na sušené švestky.<br /> Vyloupané vlašské ořechy nahrubo posekáme a opražíme na rozehřátém másle.<br /> K ořechům přilijeme smetanu a přisypeme rozdrobenou kostku masoxu, promícháme, několik minut povaříme a omáčkou přelijeme kuře. Zapékací mísu přikryjeme, vsuneme do trouby a pečeme 30-40 minut. Vyjmeme, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, případně i rýží.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =