Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Kapustová bábovka Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • česnek - 6 stroužků
  • cibule - 1
  • drcený kmín -
  • kapusta - 1 hlávka
  • klobása - 1 nožička
  • mletá sladká paprika -
  • mleté maso - 400 g
  • mletý pepř -
  • rýže natural - 200 ml
  • sádlo -
  • sůl -
  • vejce - 2
Ingredience

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní rýži. Uvaříme doměkka (cca 30 minut) a scedíme.<br /> Cibuli posekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném tuku a přidáme maso. Opečeme do zhnědnutí, osolíme, okořeníme, podlijeme troškou vody, přidáme pokrájený střed kapustové hlávky a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Všechnu vodu necháme vydusit a směs necháme trochu zchladnout.<br /> Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, dáme je na cedník a spaříme vroucí vodou (tím změknou a budou poddajnější). Necháme je okapat.<br /> Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vyložíme kapustovými listy. <br /> Do částečně prochladlé masové směsi vmícháme na kousky pokrájenou klobásu, rozmačkaný česnek, rýži a vejce. Touto hmotou naplníme bábovku. Přikryjeme přečnívajícími listy, případně odloženými zbytky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut. Pak necháme bábovku ve formě trochu vychladnout a opatrně vyklopíme. Čím je bábovka studenější, tím lépe se krájí.<br /> Podáváme teplou s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =