Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Játrová paštika Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • anglická slanina - 50 g
  • cibule - 1
  • kmín - mletý
  • kuřecí nebo králičí játra - 300 g
  • mandlové lupínky -
  • máslo - 100 g
  • mletý pepř -
  • sekaná petrželka -
  • sladká nebo zakysaná smetana - 100 ml
  • sladká paprika -
  • sůl -
Ingredience

Kuřecí, drůbeží nebo králičí játra pečlivě očistíme, odblaníme a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Na pánvi rozehřejeme 1/3 másla, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme játra. Opepříme, poprášíme špetkou mletého kmínu, opaprikujeme a restujeme domekka. Potom je necháme vychladnout, osolíme podle chuti a dvakrát jemně umeleme na masovém strojku. Pak játrový krém našleháme se zbylými 2/3 másla, vmícháme smetanu, sekanou petrželku a anlickou slaninu pokrájenou na drobné kostičky.<br /> Z paštiky vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky na několik hodin, aby vychladla.<br /> Nakonec paštiku nakrájíme na plátky, obložíme listy hlávkového salátu, ozdobíme dílky vařeného vejce, růžičkami másla apod. a podáváme s brusinkovým kompotem a čerstvým celozrnným pečivem.<br /> Paštiku také můžeme upěchovat so skleněné nebo porcelánové nádoby(kulatého či obdélníkového tvaru) a rovněž ji postavíme na několik hodin do chladničky. Potom ji krájíme na plátky a klademe na talíř s brusinkami a listy salátu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =