Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Jarní cibulka na víně Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 20 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • bílé víno - 250 ml
  • jarní cibulka - 2 svazky
  • mletý hřebíček -
  • ocet balsamico - 1 lžíce
  • olivový olej -
  • parmazán - (nebo balkánský sýr) 50 g
  • pepř -
  • sůl -
  • tymián -
Ingredience

Jarní cibulky omyjeme, odkrojíme z nich nať a nakrájíme je na několik centimetrů dlouhé kousky. Větší cibule rozpůlíme a menší můžeme nechat v celku. Potom takto připravené cibulky orestujeme na oleji, přidáme sůl, cukr, ocet balsamico a trochu mletého hřebíčku. Kdo má rád bylinky, může přidat tymián.<br /> <br /> Přilijeme víno, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme cibulovou nať a dusíme ještě nekolik minut. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem nebo balkánským sýrem. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =