Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Jahelník s ovocem Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Zapékání

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • broskev -
  • jablka -
  • jáhel - 300 g
  • meruňky -
  • mléko - 1 1/2 l
  • mléko - 1/8 l
  • moučkový cukr - 180 g
  • skořice - podle chuti
  • švestky - 300 g
  • tuk - 80 g
  • vejce - 2
Ingredience

Jáhly přebereme a spaříme vřelou vodou. S mlékem, solí, kouskem tuku a trochou cukru je pomalu uvaříme doměkka. Polovinu uvařených jahel vložíme do dobře vymazaného pekáče, poklademe je vypeckovanými švestkami, posypeme cukrem se skořicí a přikryjeme druhou polovinou jahel. V 1/8 l mléka rozšleháme vejce, polijeme povrch jahelníku a pokapeme zbytkem rozhřátého tuku. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečem dorůžova. Podáváme posypaný cukrem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =