Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Houbové pirohy Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • anglická slanina - 50 g
  • drcený kmín -
  • hřiby - 200 g
  • listové těsto - 400 g
  • máslo - 2 lžíce
  • mletý bílý pepř -
  • ostrý kečup - 1 lžíce
  • střední cibule - 1
  • žloutek - 1 - 2
Ingredience

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi osmažíme dozlatova. Očištěné hřiby nakrájíme na plátky a s kečupem a máslem přidáme k cibuli a slanině. Opepříme a za stálého míchání dusíme, až se tekutina odpaří. Listové těsto vyválíme na vále na sílu asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka nebo čtverce. Naplníme je částečně vychladlou směsí, okraje těsta navlhčíme a vidličkou je k sobě přimáčkneme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládáme pirohy a potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme drceným kmínem, propíchneme vidličkou, aby při pečení unikala pára. Pečeme je asi 25 minut dozlatova.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =