Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Grilovaná vejce Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 12 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • česnek - 1/4 lžíce
  • máslo - 1 lžceí
  • mořská sůl - špetka
  • pepř - špetka
  • petržel - 1 lžíce
  • smetana - 2 lžíce
  • sýr Parmesan - 1 lžíce
  • tymián - 1/4 lžíce
  • vejce - 6 ks
Ingredience

Smíchat bylinky se sýrem, solí a pepřem. Do dvou jakýchkoliv hrníčků opatrně rozbít po třech vejcích (žloutky musí zůstat celé).<br /> <br /> Na plech s okrajem postavit dvě gratinovací misky. Na jejich dno dát po lžíci smetany a 1/2 lžíce másla. Postavit je tak na 3 minuty asi 15 cm pod horní těleso v troubě rozehřátého na grilování, až vše začne bublat. Potom rychle, ale opatrně do každé misky nalít přichystaná vejce z hrníčků a jejich povrch posypat bylinkovou směsí. Postavit pod gril tak na 5 - 6 minut, až je bílek takřka udělaný (je dobré uprostřed grilovací doby rotovat plech, aby se vejce stejnoměrně upekla). Vejce se budou ještě vařit i po vyjmutí z trouby.<br /> <br /> Nechat vejce odpočinout asi minutu a potom je ihned horké podávat s toustem a zeleným salátem.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =