Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Francouzský vaječný koláč Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 120 min

Doba vaření: 30 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • anglická slanina - 150 g
  • cibule - 1
  • hladká mouka - 120 g
  • máslo - 40 g
  • mletý pepř -
  • mouka na vysypání -
  • olej - 20 ml
  • smetana - 300 ml
  • sůl -
  • tuk na vymazání plechu -
  • vegeta -
  • vejce - 2
Ingredience

Na těsto zpracujeme prosátou mouku, změklé máslo, olej a trochu vody. Hmotu důkladně propracujeme a necháme asi hodinu v chladu odležet. Potom z odleželého těsta vyválíme kulatou placku, kterou vložíme do vymazané a vysypané formy na koláč. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme na pánvi. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme vegetou, solí a pepřem. Potom orestovanou slaninu rozložíme na těsto, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rozšlehanými vejci. Připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut při teplotě přibližně 180 °C.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =