Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Filé v zelenině Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • bobkový list - 1
  • černý pepř - 5 zrnek
  • čerstvě mletý pepř -
  • cibule - 3
  • hladká mouka - 3 lžíce
  • hřebíček - 3
  • kousek celé skořice -
  • mrkev - 3
  • olej - 100 ml
  • rajčatové pyré - 200 ml
  • rybí filé (z tresky nebo mořské štiky) - 400 g
  • rybí vývar (z kostky) - 200 ml
  • sekaná petrželka - 2 lžíce
  • sůl -
Ingredience

Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku. Mrkev omyjeme, očistíme a rozkrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Zbylý olej rozpálíme a cibuli na něm zesklovatíme, poté přidáme mrkev a opékáme zhruba 10 minut. Vmícháme rajčatové pyré, bobkový list, celý pepř, hřebíček a skořici – je výhodné vložit koření do čajového vajíčka, snadno je potom vyjmeme a nemusíme je složitě lovit v pokrmu. Nádobu přikryjeme a 15-20 minut za občasného míchání podusíme. Omáčku trochu okyselíme, přilijeme rybí vývar a pár minut povaříme, vmícháme sekanou petrželku, podle chuti přisolíme, maličko přisladíme a nalijeme na opečené kousky filé, ozdobíme nudličkami lahůdkové cibulky. Po vychladnutí postavíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe do druhého dne.<br /> Tento pokrm lze připravit z libovolného druhu filé i čerstvých ryb, např. z kapra.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =