Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Fazolová polévka Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 90 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • bílé fazole - 250 g
  • bobkový list - 1
  • brambory - 2
  • cibule - 2
  • libové uzené maso (z kostí) - 200 g
  • olej - 1 lžíce
  • pepř - celý
  • petrželka -
  • rajčata - 1-2
  • středně velká mrkev - 1
  • stroužky česneku -
Ingredience

Fazole si přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole slijeme, znovu je nalijeme čistou vodou, přidáme celý bobkový list a doměkka uvaříme. Zároveň si dáme do tlakového hrnce vařit uzené maso společně s 1 cibulí (v celku!) a s celým pepřem. Poté uzený vývar scedíme a maso nadrobno pokrájíme. Druhou cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a zpěníme na oleji. Poprášíme ji moukounecháme osmahnout. Nyní přidáme omytou, oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a na kolečka pokrájená spařená a následně oloupaná rajčata. Společně opékáme 5-6 minut, načež vše zalijeme uzeným vývarem, přidáme vařené fazole a oloupané brambory rozkrájené na čtvrtky. Podle potřeby osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Vaříme na malém ohni 10-15 minut.<br /> Do hotové polévky prolisujeme oloupané česnekové stroužky, rozdělíme ji do talířů spolu s pokrájeným uzeným masem a před podáváním ji posypeme sekanou petrželkou.<br /> Uzené maso lze nahradit párky, špekáčky nebo i měkkým salámem. V tom případě brambory vkládáme do vývaru, ve kterém se vaří fazole, a to zhruba 15 minut před koncem varu. Po 5 minutách vložíme mrkev a rajčata a v posledních 5 minutách v polévce prohřejeme uzeninu.<br />
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =