Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Drůbeží špíz Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • bílé víno - 100 ml
  • česnek - 2 stroužky
  • cibule - 2
  • kuřecí prsa - 400 g
  • med - 3 lžíce
  • olej -
  • prorostlá uzená slanina - 250 g
  • sójová omáčka - 3 lžíce
  • sůl - lžička
  • zázvor - půl lžičky
Ingredience

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Ze sójové omáčky, bílého vína, prolisovaného česneku, soli a zázvoru připravíme marinádu. Maso do ní vložíme a na chladném místě necháme 24 hodin odležet. Během marinování občas promícháme.<br /> <br /> Cibuli nakrájíme na čtvrtky, slaninu na plátky a spolu s okapaným masem střídavě napichujeme na špejle. V pekáčku opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, dáme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Před dopečením často potíráme medem smíchaným se lžící sójové omáčky. Podáváme s opečenými bramborami a s listem hlávkového salátu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =