Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Domácí smetanový tavený sýr z tvarohu Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 60 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • kmín -
  • máslo - 120 g
  • mletá sladká paprika - 3 g
  • smetana - 100 ml
  • sůl -
  • tvrdý tvaroh - 400 g
  • žloutek - 2
Ingredience

Tvrdý tvaroh nakrájíme na kousky, podle chuti osolíme a okmínujeme, pak napěchujeme do kameninového nebo porcelánového hrnku, přikryjeme pokličkou a necháme jej 2-3 dny zklihovatět.<br /> <br /> V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme uleželý tvaroh a mícháme tak dlouho, až se tvaroh roztaví a počne houstnout. Kastrolek sejmeme z ohně, vlijeme ve smetaně rozkvedlané žloutky s paprikou a dobře promícháme.<br /> <br /> Nakonec směs nalijeme do porcelánových misek nebo do větší porcelánové mísy, předem vypláchnutých studenou vodou, a postavíme do studena vychladnout a ztuhnout.<br /> <br /> Ochucování domácích tavených sýrů:<br /> Domácí tavené sýry můžeme dle vlastní chuti různými příměsmi doplnit, dostaneme tak podobné sýry, které jsou v prodeji, nebo sýry jiné chuti dle vlastní fantazie. Příměsi do tavených domácích sýrů přidáváme současně se žloutky nebo se smetanou rozmíchanou se žloutky.<br /> <br /> Jako příměsi použijeme např.:<br /> 100 g jemně nakrájené nebo lépe umleté šunky nebo uzeného netučného masa,<br /> 75 g na malé kostičky nakrájených očištěných paprik (nejlépe předem spařených a oloupaných),<br /> 100 g pokrájených spařených a oloupaných rajčat,<br /> 70 g rajčatového protlaku,<br /> 100 g na malé kostičky nakrájeného čerstvého nebo okapaného kompotovaného ovoce.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =