Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Domácí rohlík Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 20 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Slaná
Ingredience
  • cukr - 1 žička
  • hladká mouka - na posypání válu
  • kmín - 10 g
  • kvasnice - 25
  • máslo - 2 lžíce
  • mléko - 250 ml
  • polohrubá mouka - 250 ml
  • sůl - špetka
  • tuk na vymazání plechu - 1 ks
  • vejce na potření - 1 ks
  • žloutek - 1 ks
Ingredience

Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem ( nebo makem ). Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =