Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Domácí mozzarella Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Typ přípravy: Chlazení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • citronová šťáva - 1 KL
  • jogurt - 250 ml
  • mléko - 1 l
  • smetana - 200 ml
  • sůl na nálev -
  • voda na nálev -
Ingredience

Podle vlastní chuti připravte slaný nálev z vody a soli. <br /> Mléko nechte přejít varem a odstraňte je z přívodu tepla. Jogurt smíchejte s citronovou šťávou a vmíchejte jej spolu se smetanou do mléka. Nechte srážet až je syrovátka zelená. Syrovátku odceďte (lze ji použít třeba při pečení chleba nebo ji vypít) a ze sýra zformujte hroudu. Ješte teplý sýr dejte do slaného nálevu.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =
Káťa, 14. 5. 2014
Pokud hodnotíte kvalitu návodu, můžete přidat svůj návod, ať všichni vidí lepší
Maceška, 26. 2. 2014
Pro ty kdo chtějí vyzkoušet poprvé, návod slabší!
Evíku Miluna, 3. 7. 2010
Zdravím autora receptu, ale mám dotaz.Musí být hroudička sýru potopená v nálevu a jak dlouho se musí nechat v nálevu zrát. Předpokládám, že celé to zraje v chladu. Díky