Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Domácí mléčné rohlíky Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 80 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Studená, Slaná
Ingredience
  • cukr - 1 lžička
  • droždí - 30 g
  • máslo - 30 g
  • mléko - 250 ml
  • polohrubá mouka - 500 g
  • sůl - půl lžičky
  • žloutek - 1
Ingredience

Prosijeme mouku do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj uděláme z mléka a droždí kvásek. Přikryjeme trochou mouky a necháme vykynout asi 15 minut. Mezitím rozpustíme máslo a smícháme ho s cukrem a solí. Přidáme do kvásku a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme asi na 15 dílků, ty vyválíme do oválu a ohneme do tvaru rohlíku. Plech na pečení vyložíme papírem, rohlíky na něj naskládáme a necháme ještě asi 15 minut vykynout. Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným žloutkem, dáme do trouby vyhřáté na 220 °C a cca 12 - 15 minut (dozlatova) pečeme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =